Induktionsriktning

Induktionsriktning

Induktionsriktning är en flexibel riktningslösning som bland annat kan användas vid däckriktning, riktning av broar och även vid produktion och reparation av lok, samt för fordon för rullande material och tungt gods.

Hur fungerar induktionsriktning?

Induktionsriktning är en värmelösning med många fördelar. Vid induktionsriktning används en spole för att skapa koncentrerad värme i fördefinierade värmezoner. När dessa zoner i sin tur svalnar dras de samman och formar metallen på ett önskat sätt.  

Induktionsriktning är en extremt snabb lösning som i jämförelse med användning av traditionella metoder gör en betydligt större tidsbesparing. Utan induktion kan riktning av ett stort fartyg lätt uppgå till tiotusentals timmar. Induktionsvärmningens precision ökar även produktiviteten. Vid till exempel riktning av lastbilschassin så behöver man inte avlägsna värmekänsliga komponenter. Induktionsriktning påverkar inte närliggande material i samma omfattning som traditionell riktning.

Inom byggnadsbranschen används induktionsriktning bland annat för att rikta och forma bjälkar. Induktionsriktning används även alltmer ofta vid tillverkning och reparation av lok samt fordon för rullande material och

Kontakta oss om induktionsriktning

Har du frågor om våra produkter eller hur vi kan hjälpa er med induktionsriktning? Kontakta oss! 

 

Rulla till toppen