Induktionslödning

Induktionslödning med Incoil

Lödning är ett vanligt användningsområde inom induktion. Vi på Incoil Induktion AB bistår med en egenutvecklad mobil induktionsvärmare och står till tjänst med allt från induktionslödning till helhetslösningar inom induktionsvärme för våra kunder.

 

Hur fungerar induktionslödning?

Med induktionslödning kan du sammanfoga en stor mängd olika metaller både snabbt och effektivt. Metoden är särskilt effektiv när endast ett begränsat område ska hettas upp, och under processen förblir materialet utanför fokusområdet opåverkat.

 

När används induktionslödning?

Induktionslödning har samma användningsområden som traditionell lödning. Det innefattar bland annat elektro-teknisk lödning, transformatorer, generatorer, stänger, trådar, ringar, ledare, kompressorkomponenter, värmeelement, kopparskenor, rör med mer.

Metoden är effektiv vid alla tillfällen då lödningen måste vara både exakt, repeterbar och ge en bra sammanfogning.

Metoden att värma med induktion tillåter lödning i mycket begränsade utrymmen som annars kan vara otillgängliga med vanlig gas-lödning.

 

Kontakta oss för induktionslödning

Har du frågor om hur Incoil arbetar med induktionslödning eller önskar du offert på våra produkter eller tjänster? Kontakta oss gärna så återkopplar vi så snart vi har möjlighet!

 

 

Induktionslödning
Brazing
brazing
Rulla till toppen