Induktionshärdning

Vad är induktionshärdning?

Induktionshärdning är en metod som används för att göra stålet hårdare och mer hållbart. En fördel med att härda via induktion är att processen sker utan kontakt och att materialet snabbt kallnar efter härdningen. Induktionshärdning är också en väldigt exakt metod som endast hettar upp de önskade delarna av ytan som ska härdas. Detta gör induktionshärdning till en effektiv och exakt metod för härdning som lätt kan implementeras i produktionskedjan.

Fler fördelar med induktionshärdning

Induktionshärdning är en snabb process som lätt passar in i produktionskedjan. Eftersom metoden är energieffektiv påverkar den även miljön mindre än traditionella härdningsprocesser. Vanligtvis härdas ett objekt åt gången med induktionshärdning vilket ger större kontroll över att objektet härdats på ett korrekt sätt enligt de rätta specifikationerna.

När används induktionshärdning?

Induktionshärdning kan användas för många olika typer av komponenter och material. Inom industrin kan detta till exempel betyda axlar, kugghjul och andra objekt som utsätts för värme och slitage. Användningsområdet är dock brett och induktionshärdning kan användas för många fler typer av objekt.

Kontakta oss om induktionshärdning

Har du frågor om våra produkter eller vad vi kan göra för dig när det kommer till induktionshärdning? Vi svarar gärna på dina frågor eller hjälper dig med en offert. Kontakta oss! 

 

Induktionshärdning
Single shot hardening
Induktion & induktionsvärme
Induktionsvärmare
Rulla till toppen